Pošta Volčja Draga je pomembna točka za prebivalce okoliških krajev v občini Renče–Vogrsko, saj nudi širok nabor poštnih in finančnih storitev. Čeprav gre za manjšo […]
Kako pravilno pripraviti brodet – okus po Jadranu na domači mizi
Brodet je ena najbolj prepoznavnih jedi jadranske obale – dišeča, gosta in polna globokih ribjih okusov, ki v enem loncu povezujejo tradicijo, preprostost in bogastvo […]
Iz Ljubljane do Münchna z vlakom: Praktični nasveti za potovanje
Potovanje iz Ljubljane do Münchna z vlakom je vedno bolj priljubljena izbira med popotniki, ki cenijo udobje, sproščeno vožnjo in enostaven prihod v središče mesta. […]
Najboljši recept za mafine: Mehki, sočni in hitro pripravljeni
Mafini so ena najbolj priljubljenih sladic, saj združujejo preprostost priprave, hitro peko in neskončne možnosti kombiniranja okusov. Kadar so pravilno pripravljeni, se ponašajo z mehko […]
Kako deluje plačilni razred na Slovenskih železnicah
Plačilni razred je temeljni element sistema nagrajevanja na Slovenskih železnicah in hkrati eden najpomembnejših podatkov, ki zanimajo tako zaposlene kot kandidate za zaposlitev. Gre za […]
Kako pripraviti kimchi doma – fermentacija po korejsko
Kimchi je ena najbolj prepoznavnih korejskih jedi, ki je zaradi svoje izrazite pikantnosti, bogatega okusa in številnih zdravstvenih koristi osvojila svet. Gre za tradicionalno fermentirano […]
Kako najti izgubljene predmete v Mariboru – vodnik po sistemu
Izguba osebnega predmeta, ne glede na to, ali gre za dokumente, telefon, denarnico ali ključe, lahko hitro povzroči stres in kup skrbi. V Mariboru je […]
Vlak Ljubljana–Zagreb: Ali se splača voziti z ICS linijo?
Povezava med Ljubljano in Zagrebom je ena najpomembnejših mednarodnih železniških linij na tem delu Evrope. Povezuje dve prestolnici, dve različni kulturi in omogoča preprost dostop […]
Potratna potica: Tradicionalni praznični recept
Potratna potica je ena najbolj razkošnih slovenskih prazničnih sladic, ki združuje bogat okus, večplastno teksturo in tisto toplino, ki jo prebudi le dom pripravljena potica. […]
Klasični cheesecake – recept, ki nikoli ne razočara
Cheesecake je ena tistih sladic, ki zlepa ne razočara – združuje hrustljavo masleno podlago in kremasto sredico, ki se topi v ustih. Čeprav danes poznamo […]
