Policisti Policijske uprave Koper so v zadnjih štiriindvajsetih urah intervenirali v 58 nujnih  primerih  in na številko 113 prejeli skupno 157 klicev. Obravnavali so  14  prometnih  nesreč  z  materialno škodo in dve s hujšimi poškodbami, s področja  kriminalitete  so obravnavali  en vlom in dve tatvini, zaradi kršitev javnega reda so bile tri intervencije.

Službeno vozilo policije (simbolna slika) | Foto: splet
Službeno vozilo policije (simbolna slika) – Foto: splet

Ilirska Bistrica:  Policisti so  obravnavali 51-letno voznico osebnega avtomobila, kateri   je   odrejen  preizkus  alkoholiziranosti  pokazal  0,51  mg/l.  Z rezultatom  se ni strinjala, zato ji je bil odrejen preizkus z etilometrom, vendar ga  je  odklonila. Odredili so tudi hitri test na mamila in zdravila ter  strokovni  pregled  v ZD Ilirska Bistrica, kar je prav tako odklonila. Odrejeno ji je bilo pridržanje, sledi obdolžilni predlog.

Primorka: Ob  22.40 si bili policisti obveščeni o prometni nesreči s pobegom na avtocesti pred Divačo.  Voznik  se  je  zaletel  v  vozilo pred seboj, zatem pa odpeljal s kraja.  Policisti so izsledili 30-letno povzročiteljico, kateri je preizkus alkoholiziranosti  pokazal 0.58 mg/l. Sledi ji enoten obdolžilni predlog za alkohol, hitrost in pobeg s kraja prometne nesreče. PU Koper/Uredništvo

V Notranjsko-primorskih novicah skrbno izbiramo vsebine, kolikor je le mogoče omejujemo stroške in si želimo, da bi bile vsebine še naprej prosto dostopne vsem bralcem.
Delovanje medija podprete z donacijo na TRR SI56 6100 0000 7796 237.